FABIO LASBEDRIJF - RVS - ALUMINIUM - IJZER - ALLROUND IN PLAAT- EN LASWERK

Lassen met verschillende technieken

Booglassen met beklede elektrode, MIG/MAG-lassen en TIG-lassen. Lasbedrijf Fabio in Purmerend gebruikt deze 3 processen voor het lassen van staal, roestvast staal en aluminium. Uiteraard krijgt u advies over welk proces het meest geschikt is voor uw project. Met oog voor kwaliteit en kosten. Geen idee wat het verschil is tussen de verschillende lastechnieken? Een korte uitleg.

Booglassen met beklede elektrode (BMBE)

BMBE wordt vaak ook wel simpelweg ‘elektrisch lassen’ genoemd. Bij deze techniek wordt gebruik gemaakt van een elektrode. Een metalen draad waar stroom doorheen wordt geleid. Daardoor smelt de elektrode af en ontstaat er een lasnaad. 

In tegenstelling tot bijvoorbeeld MIG/MAG-lassen en TIG-lassen wordt er bij booglassen geen beschermgas toegevoegd. Dat gas ontstaat namelijk tijdens het lassen uit de bekleding die rondom de elektrode zit. De bekleding van de elektrode wordt verdeeld in drie categorieën: basisch, cellulose en rutiel.

Informeer naar de mogelijkheden voor uw opdracht

MIG/MAG-lassen

De naam bestaat uit 2 afkortingen. Het zijn 2 lasprocessen met als enige verschil het beschermgas dat ervoor gebruikt wordt. Daarom wordt het als 1 lastechniek genoemd. Het geschiedt door middel van een elektrische vlamboog. 

In het lasapparaat zit een dunne metalen draad die afsmelt. Samen met de smeltende delen van het werkstuk ontstaat er een smeltbad. Als dat is afgekoeld, ontstaat een stevige verbinding.

Vraag advies voor uw project

TIG-lassen

TIG is de afkorting van Tungsten Inert Gas. Voor deze lastechniek is een constante stroomsterkte nodig. Dat in tegenstelling tot MIG/MAG-lassen. 

Het beschermgas dat bij TIG-lassen wordt gebruikt, gaat geen chemische reactie aan. Hierdoor kunnen andere gassen, die ontstaan tijdens het lasproces, het metaal niet aantasten. Het voorkomt dat de verbinding verzwakt wordt

Constructie

Lasbedrijf Fabio biedt een professionele oplossing voor al uw constructiewerk. Voor grote of kleine projecten. Voor bedrijven en particulieren.

Neem contact op voor meer informatie